خواص گل میخک
میخک یعنی خشک شده غنچه درخت ان که از دو هزار سال پیش از خشک شده گل میخک بهعنوان ادویه استفاده میشد. در طب قدیم ایران طبع میخک را گرم و خشک میدانستند که به بیان برخی از خواص گل ان میپردازیم. .این مطلب نکاتی از پزشکی در زندگی و اطلاعات پزشکی روزمره است ، که می تواند سلامتی و بهداشت شما را بهبود بخشد
- رفع دندان درد و گوش درد
- با استفاده از دم کرده ان میتوان باعث تقویت مغز و حافظه شد.
- گل این گیاه در جلوگیری و حتی درمان سرطان موثر است.
- سردرد و ضعف اعصاب را درمان میکند.
- مفید برای رفع تنگی نفس
- تقویت کننده کبد، کلیه و معده است.
- اشتهاآور است و تببر است.
- برای گردش خون و قلب مفید است.
فواید جویدن میخک
میخک با بوی معطر خود میتواند سبب تسکین اعصاب و کاهش استرس شود. همچنین برای دندانها بسیار مفید است. از فواید جویدن ان میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
رفع بوی بد دهان
بوی بد دهان به علت وجود یک باکتری غیرهوازی موجود بر سطح زبان است. یکی از فواید جویدن این گیاه رفع بوی بد دهان است. میخک دارای خواص ضد قارچ، ضد میکروبی و ضد باکتریایی است که باعث از بین رفتن باکتریها و میکروبهای بد دهان میشود.
مانع کرم خوردگی دندان میشود
یکی از مشکلات رایج دندانها کرم خوردگی است که موضوعی ناخوشایند است و میتواند باعث ایجاد درد در دندانها شود. ما میتوانیم با جویدن این گیاه مانع از کرم خوردگی دندانها شویم.
سفید کردن دندانها
یکی دیگر از فواید جویدن اش، سفید کردن دندانها است. میخک را پودر کنید، پودر میخک را به خمیر دندان اضافه کنید و روزانه دندانهای خود را ده الی پانزده دقیقه با پودر ان شست و شو دهید.
عوارض میخک
در کنار تمام خواص بینظیری که برای سلامت و بدن دارد، عوارض جانبی نیز دارد که در اینجا به برخی از آنها میپردازیم:
کاهش قند
خون یکی از عوارض ان تاثیر قابل توجه آن در کاهش قند خون است . افرادی که دچار هیپوگلیسمی هستند باید در مصرف میخک دقت کنند و مرتب قند خون خود را کنترل کنند.
افزایش خونریزی
میخک حاوی مادهای به نام اوژنول است که عامل رقیق کننده خون به حساب میآید. درنتیجه مصرف بیش از حد از ان میتواند سبب رقیق شدن خون و افزایش خطر خونریزی شود. افرادی که مبتلا به هموفیلی هستند و یا داروهای ضدانعقاد مصرف میکنند، بهتر است در مصرف ان دقت کنند.
تشنج
از دیگر عوارض ان احتمال ایجاد فعالیت الکتریکی نامنظم در مغز شود و فرد را در معرض خطر تشنج قرار دهد.
حساسیت و آلرژی
مصرف بیش از حد میخک ممکن است سبب ایجاد واکنشهای حساسیتی مثل کهیر، راش، گرفتگی گلو و در حالت های شدیدتر فرد دچار آنافیلاکسی شود.
تولید داخلی این گروه از محصولات صنعتی و درمانی چند سالی است که در سبد تولید و صنعت ایرانی قرار گرفته است.