زنجبیل به طور کلی چیست ؟
زنجبیل که گیاهی زرد و دارای طبع گرم است. یکی از مواد غذایی پرکاربرد نیز محسوب میشود که بیشتر مواقع مورداستفادهی اقوام شرق قرار میگیرد و از ریشهی آن بهصورت خشکشده و یا بهصورت پودر و نیز بهعنوان نوعی ادویه در غذاهای مختلف و برخی نوشیدنیها استفاده میشود. فواید آن در کل، بزاق انسان را تحریک و به تولید صفرا کمک میکند . از سوی دیگر اثر مثبتی بر روی آنزیمهایی به نام «لیپاز پانکراس» و «تریپسین» برجای میگذارد . باعث پیشگیری از مبتلا شدن به بیماریهایی مانند «سرطان کولون» و یبوست میشود.به طور خلاصه استفاده از این گیاه در سلامتی و بهداشت ما نقش خیلی مفیدی میتواند داشته باشد. چه قدر خوب است که ما از این اطلاعات پزشکی روزمره در زندگی خود استفاده کنیم.
طرز تهیه چای زنجبیل
چای ساده
در مورد روش اول چای زنجبیل هرچند روش تهیه آسان است اما کمی زمانبر هست و تقریباً سی دقیقه برای آماده شدن زمان لازم دارد.
برای آماده کردن این چای زنجبیل به 85 گرم ریشه زنجبیل تازه نیاز دارید. پس از شستشو کامل بهتر است پوست آن را بگیرید و آن را در لایههای نازک برش دهید. تقریباً نصف کتری (800 میلیلیتر) را از آب پرکنید و بر روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند. سپس تکههای ان را درون آب ریخته و به مدت 20 دقیقه در حرارت کم اجازه دهید که دم بکشند. آخرسر کمی عسل به چای اضافه کنید و سپس آن را از درون صافی عبور داده تا دمنوش شما خالص شود.
چای زنجبیل سرد
در ابتدای کار این گیاه دارویی تازه را کاملاً شسته و سپس پوست آن را گرفته و با رنده، آسیاب کنید. سپس ان ها را داخل تقریباً یک لیتر آب بریزید . با گذاشتن آن روی حرارت ملایم اجازه دهید که شروع به جوشیدن ملایم کند تا آماده شود. بازهم به سراغ استفاده از لیموی تازه میرویم . محتویات آن را به داخل ظرف بفشارید چون این نوع چای زنجبیل را میخواهید سرد میل کنید. پس داخل یک لیوان را مقدار زیادی یخ بریزید. سپس چای زنجبیل گرم را به داخل لیوان یخ بریزید. حال وقت آن است که از یک شیرینکننده طبیعی برای شیرین شدن نوشیدنی خود استفاده کنید. این نوشیدنی برای سرو در روزهای گرم تابستان بسیار گزینه ایدئال و مناسبی هست.
فواید زنجبیل
در ادامه با فواید آن اشنا میشویم:
برای دستگاه گوارشی به خصوص معده
در بین خواص این چای یکی از مهمترین گزینهها کمک به هضم غذا هست. عملکرد و تأثیر این نوشیدنی بر روی قسمتهای مختلف دستگاه گوارشی است. برای مثال به یک هضم ساده و دفع مواد زائد کمک میکند . همچنین میتوانید با نوشیدن این چای از ایجاد دردهای معده و نفخ نیز جلوگیری کنید.
کاهش التهاب و دردهای مفاصل
از زمانها بسیار قدیم از زنجبیل برای کاهش دردهای مفاصل به چند روش مختلف استفاده میشد. در روش اول میتوانید ریشه این گیاه را با دنبه مخلوط کرده و به محلهایی که درد دارید آن را بمالید. در روش دوم نیز میتوانید از ریشه این گیاه استفاده کنید و آن را کاملاً له کرده و شبیه به یک پماد درست کرده و از آن استفاده کنید. همچنین برای کاهش درد قاعدگی همچنان میتوانید یک حوله داغ را با چای زنجبیل خیس کنید و بر ناحیه موردنظر اعمال کنید. این کار کمک میکند تا عضلات آرام شوند و از درد رهایی پیدا کنید.
کاهش مشکلات ریه
در دوران مدرن و با افزایش بیماریها و التهابهای تنفسی و ریوی به خاطر آلودگیهای موجود در هوا شما میتوانید با نوشیدن دمنوش های خاص این بیماریها را کاهش دهید. یکی از خواص چای زنجبیل کمک به افرادی است که دارای بیماریهای تنفسی مانند آسم میباشند. زنجبیل به کاهش مشکلات ریه کمک کرده و دشواری در تنفس و سرفه را بهبود میبخشد. همچنین این نوشیدنی آلرژی و عطسه را نیز کاهش میدهد تولید داخلی این آیتم از محصولات صنعتی چند سالی است که در سبد تولید و صنعت ایرانی قرار گرفته است.