اختلال دو قطبی چیست؟

اختلال دو قطبی یکی از بیماری‌های اعصاب و روان است که برای درمان آن باید به دکتر روانپزشک یا دکتر روانشناس مراجعه کنید.

همه ما ممکن است دوره‌هایی از تغییرات خلقی را در طول زندگی خود تجربه کنیم؛ هرچند این شرایط معمولا بیشتر از چند ساعت طول نمی‌کشد و با تغییرات شدید رفتاری و اختلال در عملکرد روزانه و مشکل در ارتباطات اجتماعی همراه نخواهد بود، این در صورتی است که این موارد در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دیده می‌شود. درمان اینگونه بیماری ها به بهبود کیفیت سلامتی و بهداشت جامعه ، کمک شایانی مینماید. این بیماری یکی از اختلالات مربوط به روان است، که باعث تغییرات خلق، انرژی و اختلال در عملکرد فرد می‌شود. اختلال دو قطبی می‌تواند باعث تغییر در ارتباط فرد بیمار با نزدیکان‌ و ایجاد مشکلاتی در محل کار و مدرسه شود.

داشتن اطلاعات پزشکی روزمره کمک میکند تا این بیماری را به حال خود رها کنیم. ممکن است عوارض آن شما را درگیر کند. همچنین درمان این بیماری می‌تواند کیفیت زندگی بیمار را چند برابر کند. تولید داخلی داروهای این گروه از محصولات صنعتی چند سالی است که در سبد تولید و صنعت ایرانی قرار گرفته است.

اختلال دو قطبی

علائم ابتلا به اختلال دو قطبی

سه نشانه اصلی وجود دارد که می تواند با اختلال دو قطبی همراه شود:

1.شیدایی

در زمان شیدایی ، فردی که به اختلال دو قطبی مبتلا می باشد ، ممکن است احساسات عاطفی بالایی را تجربه کند. آنها می توانند احساس هیجان بالا ،‌ سرخوشی و انرژی بالا را تجربه کنند. در طول دوره شیدایی همچنین شاهد اتفاقات دیگری مانند خرج کردن پول به مقدار زیاد ، رابطه جنسی محافظت نشده و با تعداد بالا و همچنین اعتیاد و مصرف مواد مخدر را از آنها شاهد باشیم. افرادی که در دوره شیدایی به سر میبرند نیاز و میل به خوابشان کاهش میابد و تمام مدت بسیار پر انرژی هستند به طوری که انرژی آنها غیرقابل کنترل می شود . به طور مداوم در حال صحبت هستند و توانایی ساکت ماندن را ندارند.

2.هیپومانیا

هیپومانیا به طور کلی با اختلال دو قطبی نوع ۲ همراه است. می توان گفت علائمی شبیه دوره شیدایی دارد اما برخلاف و شدت شیدایی ،َ ممکن است تداخل و تاثیری بر روی کار ، مدرسه یا روابط اجتماعی فرد ایجاد نکند. با این وجود کسانی که در دوره هیپومانیا هستند ، همچنان دچار تغییرات خلقی می شوند. در طول دوران افسردگی ، شما ممکن است علائم بسیاری را تجربه کنید ؛ مانند : ناراحتی زیاد‌ ،‌ ناامیدی ، از دست دادن انرژی ، عدم علاقه به فعالیت هایی که قبلا از آنها لذت میبردید ، دوره های خواب کوتاه مدت یا بلند مدت ، افکار خودکشی و غیره.

3.افسردگی

در دوران افسردگی ، شخص مبتلا به این بیماری دچار کاهش وزن شدید بدون هیچ تلاشی می شود و اشتهای شخص ،‌ به شدت کاهش میابد ، فردی که در دوران افسردگی خود به سر می برد ، تمرکزش به طرز عجیبی کاهش پیدا می کند و توانایی تفکر را از دست می دهد ،‌ احساس بی ارزش بودن فرد را ترک نمی کندو همواره در ذهن وی وجود دارد. اگرچه بیماری اختلال دو قطبی نادر نیست ، اما تشخیص آن بسیار سخت است زیرا علائم این بیماری بسیار گسترده و متنوع است.

انواع اختلال دو قطبی:

این عارضه دارای انواع مختلفی است که به طور خلاصه عبارت‌اند از:

  1.  نوع ۱: مدت زمان این نوع اختلال معمولاً کمتر از یک هفته است، و اکثراً دوره شیدایی بیشتر از دوره افسردگی تجربه می‌شود. با درمان مناسب، دوره‌های شیدایی می‌توانند کاهش یابند و فرد بهبود یابد.
  2. نوع ۲: در این نوع اختلال، دوره افسردگی بیشتر از یک بار رخ می‌دهد. هیپومانیا نیز می‌تواند به صورت جزئی رخ دهد. با درمان مناسب و پیگیری کنترلی، کیفیت زندگی فرد بهبود می‌یابد.
  3. اختلال دو قطبی با تناوب شدید و سریع: افراد مبتلا به این نوع بیماری، معمولاً بیش از چهار بار در یک سال این اختلال را تجربه می‌کنند. این نوع اختلال دو قطبی از نادرترین انواع آن است و نیاز به پیگیری و درمان دقیق دارد.

عوامل تشدید‌کننده

تشدید اختلال دو قطبی می‌تواند به دلیل عوامل مختلفی اتفاق بیفتد، که عبارت‌اند از:

آیا اختلال دو قطبی قابل درمان است؟

بله، اختلال دو قطبی قابل درمان است و با پیگیری مناسب و مصرف داروهای مناسب، می‌توان کنترل آن را به دست آورد. هدف از درمان اختلال دو قطبی کاهش تعداد دوره‌های شیدایی و افسردگی است تا فرد بتواند به فعالیت‌های روزمره‌اش بازگردد و کیفیت زندگی بهتری داشته باشد. با پیگیری منظم و درمان صحیح، فرد مبتلا به اختلال دو قطبی می‌تواند به بسیاری از فعالیت‌های زندگی روزمره‌اش بپردازد و زندگی موفقی داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *