قلم نوری چیست؟

قلم نوری تعریف ساده‌ای دارد؛ همانطور که از نامش پیداست، یک دستگاه ورودی کامپیوتر است که حساسیت آن به نور باعث می‌شود بتوان به کمک آن تغییرات مختلفی را روی داده‌ها نظیر متن اعمال کرد. از این دستگاه عمدتا برای هایلایت کردن متن، یا ویرایش داده‌های روی نمایشگر کامپیوتر یا مانیتور استفاده می‌شود و دقت بسیار بالایی هم دارد.

قلم نوری

انواع قلم‌های نوری و تفاوت آن‌ها با یکدیگر

قلم سیمی

این نوع قلم از رابط سیمی بهره می‌برد اما تجربه‌ی کاربری راحت‌تر با پد قلم نوری لمسی و ماوس و از طرفی دست و پاگیر بودن سیم قلم باعث شده کاربران خیلی تمایلی به آن نشان ندهند.

قلم باتری‌دار

قلم‌های نوری برای اینکه کاربردی‌تر شوند، با باتری راهی بازار شده‌اند. باتری کمک می‌کند این محصولات بدون اینکه نیازی به شارژ داشته باشند تا مدت‌ها کار کنند. با باتری، قلم‌های نوری کارآمدتر شده‌اند و محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند.

قلم طراحی

با استفاده از این قلم‌ها کاربرانی که علاقه‌مند به طراحی هستند یا در این حوزه فعالیت دارد می‌توانند به ترسیم شکل‌های سه‌بعدی بپردازند. چون طراحان هنگام ترسیم شکل‌های سه‌بعدی باید مشخص کنند منبع نور دقیقا در کدام قسمت قرار بگیرد تا بتوانند اشکال مختلف سه‌بعدی از تأثیر نور روی منطقه‌ی اطراف را به خوبی مشاهده کنند.

قلم نوری LED

در واقع قلم نوری LED یک نوع قلم شارژی محسوب می‌شود که وقتی آن را روی صفحه فشار دهید، رنگ‌های روشنی را تولید می‌کند.

قلم نوری با نمایشگر و بدون نمایشگر

قلم نوری با نمایشگر سهولت به مراتب بالایی را در مقایسه با نمونه‌ی بدون نمایشگر دارد. در این نوع قلم‌ها شما هم می‌توانید حرکت دست خود را ببینید و صفحه‌نمایش را. در نتیجه تسلط بیشتری روی کاری که انجام می‌دهید خواهید داشت. این نوع قلم‌ها اندازه‌ی بزرگی دارند و بیشتر برای کارهای درون خانه و ثابت مناسب هستند چرا که جابه‌جایی آن‌ها کمی سخت است.

قلم‌های بدون نمایشگر برخلاف مدل بالا، با پد عرضه شده و به کامپیوتر متصل می‌شود. در نتیجه شما اصلا نمی‌توانید به صورت همزمان هم به صفحه مانیتور نگاه کنید و هم حرکت دست خود را زیر نظر داشته باشید. البته مزیت این نوع قلم‌ها این است که کوچک و قابل حمل هستند اما در مقایسه با نمونه‌های با نمایشگر به صورت کلی محدودیت‌های بیشتری دارند.

قلم نوری به‌عنوان یک علم نوین نانو در دانستنیهای روز، با استفاده از فن آوری‌ های رایانه، تجربه‌ای هوشمندانه و امن در دنیای مدرن ارائه می‌دهد. توسعه زیر ساخت فناوری در ایران به تقویت تولید داخلی و افزایش تنوع محصولات صنعتی و توسعه ی تولید و صنعت ایرانی کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *